Categorii
Uncategorized

Criterii utile in evaluarea unei instalatii de gaze

Ai gasit firma potrivita pentru o executie intalatie de gaze profesionista, ai semnat contractul de prestare servicii cu ea. A urmat proiectarea si executia, ai deja gaze in locuinta si contorizare. La final se preda lucrarea respectiva, se achita factura pentru serviciile prestate de firma specializata in instalatii de gaze si instalatia poate fi folosita fara nicio problema.

Insa pana la plecarea firmei care s-a ocupat de instalatie e bine sa faci si tu o evaluare a lucrarii respective. Asa te vei asigura ca au fost toti pasii respectati, ca ai primit tot ce ai platit, ca ai toate etapele lucrarii respectate. Cum evaluezi o instalatie de gaze cand nu ai experienta in acest domeniu?

E simplu. Dai drumul la aragaz, la centrala si vezi cum functioneaza, daca apar erori la centrala, daca se simte cumva miros de gaze naturale. Poti sa intrebi un instalator gaz din echipa prezenta in locuinta daca ai orice fel de nelamuriri legate de instalatia pusa in functiune. Te uiti cu atentie la suduri, la modul in care arata proiectul pe hartie si ce vezi in realitate, daca ai senzorii montati corect, daca sunt detectoare de gaze prezente.

Ar fi bine sa verifici si legaturile facute la centrala, la aragaz, la alte aparate care au nevoie de gaz ca sa functioneze. Oricum ti se va face o verificare rapida cu senzori speciali, dar nu strica sa mai arunci o privire si tu. Tine cont si de timpul de executie mediu al unei instalatii de gaze, daca s-au incadrat sau nu instalatorii, echipa de profesionisti, daca au terminat prea repede.

Orice instalator din Ilfov sau din alta localitate iti va putea raspunde prompt la orice fel de intrebari si va fi langa tine pentru o ultima evaluare inainte de plecare. E bine sa privesti totul cu atentie si sa intrebi orice fel de lucruri nu intelegi sau crezi ca ti-ar pune probleme in viitor.