Categorii
Uncategorized

Cum să verificăm dacă există scurgeri ascunse?

Scurgerile irosesc apa și provoacă daune grave, în special dacă acestea nu sunt vizibile. Multe dintre scurgeri sunt în cantități atât de mici, încât nu le puteți simţi în factura lunară pentru apă. Totuși, scurgerile mici pot deveni mari și, pe lângă aceasta, pot crea costuri mari. Acești duşmani ai casei apar ca urmare a unor țevi sparte deja corodate, care apoi încep să formeze umezeală și alte probleme nu numai la locul sursei, ci și în toată casa. Atunci apa curentă cauzează tot felul de daune în locuință,  începând de la mucegai și terminând cu distrugerea suprafeţelor.

Dar, cum puteți să aflați dacă în locuință există scurgeri de apă? În cazul în care casa este veche și, prin urmare, instalațiile sanitare au destui ani, atunci șansele ca undeva în locuință să aveți o scurgere de apă este mai mare. Dar, desigur, nu excludem apartamentele mai noi și casele în care această problemă este, de asemenea posibilă, deși este mai puțin frecventă. Există unele semnale care par să vă avertizeze că undeva în locuință s-au format scurgeri care necesită atenția dvs. Acestea sunt pete umede închise la culoare pe tavan și pereții din baie și camere, mucegai în colţuri și pereți, picături care se scurg pe pereți, un miros greu de umiditate și altele. În cazul în care casă întâlniți oricare dintre aceste semne, atunci aveți de-a face cu o scurgere de apă ascunsă.

Cum se găsesc scurgerile invizibile în locuință? Chiar dacă începeți să căutați sursa scurgerilor, acestea pot fi destul de înşelătoare și este puțin probabil să ajungeţi la adevăr pe cont propriu cu mâinile goale. Puteţi vedea pete de umezeală într-un singur loc, în timp ce scurgerea să fie localizată în cu totul altul. Acest lucru este posibil, deoarece apa s-a răspândit rapid în toată casa. Acest lucru ne face să credem că pentru detectarea unei posibile scurgeri, avem nevoie de asistență specială. Iar acest ajutor este oferit de multe companii specializate astăzi sub forma unui serviciu pentru detectarea scurgerilor. Acest serviciu este efectuat numai de către echipe calificate cu ajutorul unui aparat profesionist numit cameră termografică. Camera detectează o zonă ascunsă cu umezeală și scurgeri, iar problema este ca și rezolvată.

Atunci când scurgerea ascunsă a fost găsită, deja lucrurile devin mult mai favorabile pentru noi, lăsând doar conducta sau țevile găurite să fie înlocuite cu unele noi. Apoi, avem grijă să curățăm toate urmele de umiditate din locuință pentru a fi siguri că această problemă nu va reveni în curând.